preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

U Tjednu strukovnih vještina učenici prezentiraju stečena znanja i vještine


Projektiranje elektrolaboratorija Schrack

Nakon dugogodišnjeg posjećivanja naših učenika Schrack info-dana, tvrtka Schrack inicirala je opremanje elektrolaboratorija u Srednjoj školi Konjščina uz uvjet da učenici aktivno sudjeluju u projektiranju i kasnijoj izradi samog elektrolaboratorija. Naravno, učenicima to nije teško palo i krenuli su u projektiranje.

Osnovni je cilj projekta omogućiti učenicima stjecanje stručnih vještina i kompetencija u izradi projektne dokumentacije i električnih shema na način da   samostalnim radom, uz nadzor nastavnika struke, rade na projektiranju električnih instalacija u programu za projektiranje razdjelnika SchrackDesign. Radom na projektu učenici  jačaju i svoje socijalne vještine te rad u timu.

Realizacija projekta osmišljena je na način da 12 učenika trećeg razreda smjera tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom sudjeluje u izradi projektne dokumentacije i električnih shema za novi elektrolaboratorij.

Izrada električnih instalacija u elektrotehničkom praktikumu

Osnovni cilj ovog projekta bio je omogućiti učenicima stjecanje stručnih vještina i kompetencija na način da su samostalnim radom, uz nadzor nastavnika struke Marija Varge, Dalibora Smetiška i Milana Havoića, radili na projektiranju i postavljanju električnih instalacija u elektrotehničkom praktikumu. U projektiranju je sudjelovalo 12 učenika drugog i trećeg razreda smjera tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom. Radom na projektu učenici su ojačali i svoje socijalne vještine, kao vještine rada u timu.  Ovim su projektnim zadatkom učenici ojačali najvažnije kompetencije u svojoj struci i dodatno se pripremili za tržište rada.

Sekundarni je cilj projekta promocija i popularizacija Srednje škole Konjščina i poboljšanje imidža škole  na lokalnom i regionalnom nivou.

Realizacija projekta osmišljena je na način da su učenici drugog i trećeg razreda smjera Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom sudjelovali u izradi i montaži nadžbuknih električnih instalacija u sklopu predmeta Radioničke vježbe i Praktična nastava.

 

Materijalna sredstva potrebna za realizaciju projekta osigurali naši donatori: Velčić d.o.o i  EMS d.o.o. Donatori su donirali opremu za električne instalacije, alate potrebne za rad te novčana sredstva. Na tome im iskreno zahvaljujemo.

Realizacijom projekta Srednja škola Konjščina dobila je novu, potpuno funkcionalnu učionicu za provođenje praktične nastave i laboratorijskih vježbi iz strukovnih predmeta u području elektrotehnike.

Učenici su osim radnih navika, socijalnih i komunikacijskih vještina te rada u timu, razvili stručne vještine u području električnih instalacija koje će im biti od velikog značenja kako u daljnjem školovanju, tako i na tržištu rada.

Uređenje i opremanje praktikuma za Osnove elektrotehnike i Električne strojeve, praktikuma za Robotiku i elektroniku i praktikuma za Električne instalacije i Radioničke vježbe 

Nakon završene energetske obnove škole, postojeći se praktikum nije mogao koristiti u punom kapacitetu zbog postavljanja dodatne izolacije na unutarnje strane zidova. Uređenjem praktikuma ponovno se omogućio rad u praktikumima punim kapacitetom te je istovremeno rad u njima učinkovitiji i ugodniji nego prije.

(Praktikum za Osnove elektrotehnike i Električne strojeve)

Projekt je realiziran na način da su 24 učenika prvog i trećeg razreda smjera Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom sudjelovali u uređenju i opremanju praktikuma jer oni najviše vremena borave u njima. Naravno, uz mentorstvo nastavnika struke Marija Varge, Dalibora Smetiška, Milana Havoića i  Ivane  Smetiško.

 

(praktikum za Robotiku i elektroniku)

 

(praktikum za Električne instalacije i Radioničke vježbe)

 

Nakon uspješno određenih aktivnosti, veselimo se učenju i radu u svojim novouređenim prostorima.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MARIJA BRKIĆ   datum: 8. 12. 2020.

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1326895
Ovaj mjesec: 1225
preskoči na navigaciju