2021-05-21 09:14:23

CLIL robotika, dodjela priznanja

CLIL je metoda poučavanja i učenja koja učenicima omogućava učenje različitih predmeta kroz medij stranog jezika. U našem slučaju to je bio spoj robotike i njemačkog jezika. Na projektu CLIL-robotika surađivali smo s učenicima i nastavnicima OŠ Vladimir Bosnar iz Stubičkih Toplica. Suradnja je bila jako dobra i oba tima odradila su svoj posao odlično. Nastavnici robotike u SŠ Konjščina Dalibor i Ivana Smetiško i Mario Varga još su jednom pokazali kako se entuzijazmom i trudom ostvaruje veliki uspjeh. Za nastavu njemačkog jezika bila je odgovorna nastavnica Jasmina Guteša. U projektu za SŠK su sudjelovali učenici 3.b razreda Kruno Habljak, Patrik Ljubić, Borna Uroić, Sebastian Rod te učenici 4.b razreda: Dean Sedlar i Tomislav Rod.

Na III. hrvatskom natjecanju u CLIL-robotici (u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin) SŠ Konjščina i OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice zajedničkim snagama osvojile su drugo mjesto i time sudjelovale na svečanoj Dodjeli priznanja koja se održala 20. svibnja u OŠ Trnsko u Zagrebu. Našu školu predstavljali su učenici 3.b razreda: Borna Uroić, Kruno Habljak, Sebastian Rod.

Natjecanje su podržali i sufinancirali:

AHK Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora Veleposlanstvo SR Njemačke KDV (Kroatischer Deutschlehrerverband) AOO (savjetnik za njemački jezik Marko Javorina)

Srednja škola Konjščina