2021-09-23 08:17:52

World Savings Day 2021

Srednja škola Konjščina pridružila se međunarodnom projektu „World savings day 2021“. U njemu će sudjelovati učenici 3. i 4. razreda, smjera komercijalisti. U projekt su uključeni sudionici iz tri države: Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

O projektu:

Projekt je interdisciplinaran te će se kroz njega realizirati sadržaji iz brojnih školskih predmeta: Matematike, ekonomske grupe predmeta, Likovne kulture, Informatike, Povijesti itd.

Posebnu pažnju ćemo obratiti na suradnju među učenicima te će aktivnosti biti osmišljene tako da se maksimizira vršnjačko i suradničko učenje. 

Obilježit ćemo Svjetski dan štednje u svojim školama – 31.10.2021.

Ciljevi projekta:

Povezivanjem učenika oko ideje štednje učenici će stjecati kompetencije timskog rada, istraživačkog učenja i ICT kompetencije. Naučit će brojne ekonomske i matematičke koncepte vezane za štednju, osiguranje te računovodstvo. Kroz rad u (online) radionicama učenici će surađivati na realizaciji planiranih zadataka.

U srijedu, 22. rujna 2021., održan je prvi zajednički sastanak suradnika u projektu. Dogovorili smo načine rada, načine suradnje te koje sve teme planiramo odraditi.

Prvi zadatak učenika bio je izrada uvodnog videa kojim su prikazali ulazak u projekt. Video možete vidjeti klikom na sliku.

Pozivamo sve zainteresirane učenike da se priključe projektu!


Srednja škola Konjščina