2021-10-12 08:55:02

Europski školski sportski dan u SŠ Konjščina

Na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u suradnji sa Središnjim državnim uredom za sport u SŠ Konjščina smo od 23. do 30. rujna obilježili Europski školski sportski dan. On se održava u svim zemljama članicama Europske unije. Glavni cilj projekta usmjeren je na promicanje sporta te podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću za svakog pojedinca te poticanje socijalne uključenosti i razvijanje društvenih kompetencija među učenicima.

U provedbi aktivnosti sudjelovali su svi prvi razredi naše škole pod vodstvom nastavnika Kristijana Mitrečića i Mateje Brezić. Za vrijeme nastave Tjelesne i zdravstvene kulture provedena su predavanja na temu Zdrava prehrana i Važnost tjelesne aktivnosti te ekipne sportske igre nogomet i odbojka s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i poticanja socijalne uključenosti pojedinaca.

Našim prvim razredima podršku su dali i učenici 3. A razreda promovirajući novu tjelesnu aktivnost u našoj školi – pilates.  Ako želite vidjeti više fotografija, kliknite na sliku.


Srednja škola Konjščina