2021-10-22 12:29:45

Virtualni čitateljski maraton Minuta za čitanje u SŠ Konjščina

Mjesec hrvatske knjige 2021. održava se u okviru Godine čitanja. Tema ovogodišnje manifestacije je Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo HRVATI se s knjigom!

  

Učenici Srednje škole Konjščina uključili su se u virtualni čitateljski maraton Minuta za čitanje povodom Mjeseca hrvatske knjige čitajući djela hrvatskih autorica Tene Štivičić (Fragile), Maše Kolanović (Poštovani kukci) i Olje Savičević Ivančević (Ne čitaš žene). U čitanju sudjeluju učenici 3. B razreda Franjo Kranjec, Karlo Sviben, Kristijan Strahonja, Dorijan Habuš i učenica 4. A Karla Posarić, u suradnji s nastavnicom Dijanom Pintarić i knjižničarkom Barbarom Ivčec.

Cilj je ove online akcije Hrvatskog čitateljskog društva poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj čitalačkih vještina, ali i kao neizostavnog  kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. Videozapise možete vidjeti klikom na slike.

    

  

Poslušajte i pogledajte videozapis koji objedinjuje minute za čitanje učenika četiriju škola partnera u sklopu eTwinningova projekta Ulicom hrvatskoga jezika. 

 

Maraton čitanja odčitali su učenici Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod, Srednje škole Konjščina, Srednje strukovne škole Makarska i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec čitajući Vesnu Parun, Marijana Gubinu, Mašu Kolanović, Tenu Štivičić, Olju Savičević Ivančević, Marka Marulića i Antuna Baraca.

 

 

#minutazacitanje

#mhk

#hcd


Srednja škola Konjščina