2021-11-15 10:32:45

Mjesec hrvatske knjige u Srednjoj školi Konjščina

Povodom obilježavanja Godine čitanja u Mjesecu hrvatske knjige (15. 10. - 15. 11.) učenici 3. B razreda  bili su vrlo marljivi i proveli brojne aktivnosti sa svojim nastavnicima i partnerima u eTwinningovu projektu Ulicom hrvatskoga jezika.

U skladu s temom Mjeseca- Hrvatski autori u Godini čitanja uz moto Ajmo hrvati se s knjigom! promicali su djela hrvatske književnosti i poticali na čitanje hrvatskih autora.

 

Učenici su izradili digitalne straničnike (bookmarke) na kojima su istaknuli motivirajuće i dojmljive citate iz djela hrvatskih autora. Svoje su straničnike razmijenili s prijateljima/ partnerima iz EBŠ Slavonski Brod, Srednje strukovne škole u Makarskoj te Obrtničko-industrijske škole u Imotskome na TwinSpaceu projekta Ulicom hrvatskoga jezika.

Nakon virtualne razmjene straničnika, uz pomoć svoje profesorice Dijane Pintarić i knjižničarke Barbare Ivčec te tehničku podršku nastavnika Marija Varge, izradili su tiskane primjerke svih straničnika te na taj način primili poklon- straničnik s motivirajućim citatom od učenika iz druge škole.

 

Na taj smo način premostili daljinu i uljepšali jedni drugima dan lijepom riječju i gestom.

  Aktivnosti izrade straničnika u školama partnerima iz spomenutoga projekta objedinjene su u zajedničkoj prezentaciji izrađenoj u aplikaciji Canva koju možete pogledati na poveznici ili klikom na sliku.     U predvorju škole prezentirane su aktivnosti izrade straničnika. Bookmarci se nalaze u knjižnici i dostupni su svakom tko želi čitati uz lijepe riječi koje im upućuju učenici.  

Učenici 3. B razreda, naši vrijedni eTwinneri, povodom Mjeseca hrvatske knjige pisali su i kratke preporuke za djela hrvatskih autora, a aktivnosti su se odmah s radošću pridružili i naši prijatelji iz Slavonskog Broda sa svojom profesoricom Ivanom Opačak. Učeničke su preporuke objedinjene u digitalnoj knjizi izrađenoj u aplikaciji Book Creator i možete ih pročitati OVDJE ili klikom na sliku. 

Naša će se knjiga nadopunjavati cijele godine i u njezinom će nam se stvaranju pridružiti i ostali partneri u projektu Ulicom hrvatskoga jezika.

Hvala svim našim vrijednim učenicima i pohvala na trudu koji ulažu u promicanje čitanja i čitateljske kulture!

 

I dalje Čitajmo da ne ostanemo bez riječi...

 

Autorica teksta: Dijana Pintarić


Srednja škola Konjščina