2021-12-07 12:44:48

Učenice SŠ Konjščina plasirale su se na regionalnu razinu natjecanja „Mreža čitanja“

Iako je Srednja škola Konjščina strukovna škola, puno truda ulaže u promicanje kulture čitanja i razvijanje čitateljskih navika kod učenika. Već tradicionalno, učenici se uključuju na razne natječaje, projekte i natjecanja, kao što je i kviz za poticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja“.

Projekt „Mreža čitanja“ provodi Hrvatska mreža školskih knjižničara, a osnovna svrha natjecanja je motivirati i potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, kreativno stvaranje, usvajanje informacijskih tehnika, znanja i vještina, kao i poticati učenike na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena. Ovogodišnja tema kviza je U mreži suvremenih hrvatskih pisaca.

Vrijedne i marljive učenice iz 2. A razreda Ines Hrkec, Dora Jakopović, Dora Grofelnik i Lucija Šiftar su na školskoj razini natjecanja u petak, 3. prosinca 2021., odgovarale na pitanja iz knjige hrvatskog autora Jerka Mihaljevića Putar i parizer. Sve su uspješno riješile online kviz znanja te se plasirale na regionalnu razinu natjecanja, a pripremale su ih njihova nastavnica Hrvatskog jezika Maja Zagorec te knjižničarka Barbara Ivčec.

Čestitamo natjecateljicama na odličnim rezultatima te im želimo puno uspjeha u nastavku natjecanja!

Sudjelovanjem u projektu „Mreža čitanja“ nastavljamo s obilježavanjem Godine čitanja pod motom Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.


Srednja škola Konjščina