2021-12-15 10:37:42

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Učenici 3. B razreda su sa svojom profesoricom Dijanom Pintarić i ove godine obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. 11. do 15. 12. u cijelom svijetu. Moto je ovogodišnjeg Mjeseca Bolje prestati, nemoj nestati i u skladu s njim, učenici su promišljali o raznim vrstama ovisnosti, prevencijama ovisnosti te o utjecaju ovisnosti na čovjeka i njegovu okolinu. Posebnu su pažnju pridali “novim” ovisnostima poput cyberovisnosti, ovisnosti o mobilnim uređajima, o hrani, o radu….

 

Ovaj smo Mjesec obilježili u okviru eTwinningova projekta Ulicom hrvatskoga jezika s našim prijateljima iz Slavonskog Broda. Učenici iz naše škole i EBŠ Slavonski Brod u digitalnoj su raspravi u Tricideru raspravljali, razgovarali, promišljali o pogubnim učincima sredstava ovisnosti, o brojnim ovisnostima, o važnosti prevencije ovisnosti i potrebe da budemo slobodni, neovisni. Vrlo zrela razmišljanja i poruke naših učenika pročitajte OVDJE ili klikom na sliku.

 

 

Učenici su bili marljivi i kreativni te su na temelju svojih razmišljanja o utjecaju ovisnosti na čovjeka izradili i digitalne plakate.

 

  

 

  

 

Digitalni su plakati učenika iz Makarske, Slavonskog Broda i Konjščine  izloženi u virtualnoj izložbi koju je prof. Opačak iz Slavonskog Broda priredila u alatu Artsteps. Našom galerijom prošetajte klikom OVDJE ili na fotografiju.

 

  Zajednički je zaključak da je najbolje uopće ne početi konzumirati sredstva ovisnosti jer su varljiva i da je važno ovisnicima pružiti punu podršku jer je bolje prestati nego nestati te da je važno prevenirati na vrijeme, posebno kod ovisnosti koje je teško odmah prepoznati, poput ovisnosti o videoigrama, hrani ili radu. Autorica teksta: Dijana Pintarić

Srednja škola Konjščina