2022-02-14 13:22:42

Valentinovo u Srednjoj školi Konjščina

Našom školom proširilo se veselo ozračje povodom Dana zaljubljenih. Članovi Učeničke zadruge Konjić, zajedno s profesoricom Barbarom Pluščec, ukrasili su valentinovski "poštanski sandučić" te su se u njega ubacivale ljubavne poruke i pisma za simpatije, prijatelje i djelatnike škole. 

 

  

Valentinovo je s nestrpljenjem dočekano i u školskoj knjižnici. Marljivi učenici 2. A razreda izradili su prigodne ukrase u obliku srca te uz pomoć profesorice Valentine Havoić ukrasili knjižnični prostor. Školska knjižničarka izložila je književna djela ljubavne tematike i u suradnji s profesoricom Magdalenom Boljfetić uredila pano u predvorju škole.

 

Vrlo su kreativni bili i učenici 2. B razreda na satu Engleskoga jezika kod profesorice Karajić. Poznate engleske i američke ljubavne pjesme poput Love is in the air, Crazy in love, I’ll never love again iskoristili su kao poticaj za stvaranje novih, svojih (malih) umjetničkih djela- limericka. Koristeći naslov poznate pjesme kao jedan od pet stihova, koliko ih ima oblik limerick, smislili su ostala četiri stiha i sve povezali rimom aabba.

3. B razred je na Satu razrednika uz razrednicu Dijanu Pintarić u novo ruho obukao poznate hrvatske ljubavne pjesme poput Jedina moja, Sve još miriše na nju, Kad mi dođeš ti. Učenici su naslove svima znanih  pjesama uvrstili u svoj haiku stvarajući tako pjesmu od tri stiha, dva peterca i jednog sedmerca

Sve je uratke naših učenika profesorica Pintarić skupila na interaktivni poster izrađen u alatu Genially kojem možete pristupiti klikom na sliku. Pronađite interaktivne elemente na posteru  i uživajte u čitanju pjesama naših učenika.

Profesorica Karajić je s učenicima 1. B razreda ljubavne pjesme na novi način izložila na panou u holu škole.


Srednja škola Konjščina