2022-03-02 07:20:01

CODE WEEK u Srednjoj školi Konjščina

I mi smo (ponovno) sudjelovali na Code Week-u (Europskom tjednu programiranja)

U okviru eTwinningova projekta Ulicom hrvatskoga jezika koristimo se brojnim digitalnim alatima na kreativan način i unaprjeđujemo digitalne vještine naših učenika. Učenici partnerskih škola pisali su književne preporuke za razna djela hrvatskih autora te su preporuke okupljene u digitalnu knjigu izrađenu u digitalnom alatu Book Creator koju možete prelistati OVDJE ili klikom na sliku. U našoj školi to su učinili učenici 3. b razreda.


 

Profesorica Hrvatskoga jezika i voditeljica projekta, Dijana Pintarić,  aktivnost izrade knjige prijavila je na Code Week- Europski tjedan programiranja kojemu je cilj ponuditi učenicima mogućnost istraživanja i prezentiranja njihove digitalne kreativnosti i programiranja. 

Aktivnost je označena na karti Europskog tjedna programiranja zajedno s raznim aktivnostima kojima se promiče digitalna kreativnost i pismenost, a  koje su radili učenici i nastavnici iz cijele  Hrvatske i Europe. Kartu Europskog tjedna programiranja pogledajte OVDJE ili klikom na sliku i na njoj potražite digitalne uratke naših učenika. Na karti se mogu pretražiti naši radovi izloženi 2021. godine i ove, 2022., godine.

 

Ovo je već druga godina da smo svoje radove predstavili na Code Week-u te obnovili školski bedž Code Week Organiser i sigurno ćemo nastaviti na tom tragu.

Prijavom naše aktivnosti na Code Week nastavljamo raditi na europeizaciji naše škole, uključujemo učenike u suradnju, potičemo razvijanje digitalnih vještina te predstavljamo svoju školu i radove naših učenika na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a i sudjelujemo u strategiji Europske komisije za jedinstveno tržište u Akcijskom planu za digitalno obrazovanje.

 Autor vijesti: Dijana Pintarić


Srednja škola Konjščina