2022-03-16 11:50:00

Projekt "Budućnost Europe: Europska godina mladih"

Po preporuci Ureda Europskoga parlamenta u Hrvatskoj, a na poziv zastupnika u Europskome parlamentu Predraga Freda Matića, postali smo dijelom projekta Budućnost Europe: Europska godina mladih. Prvi je sastanak predstavnika 10 škola sudionica projekta održan u zagrebačkome hotelu Sheraton u petak, 11. ožujka 2021., gdje su našu školu predstavljale juniorka ambasadorica Dora Grofelnik (2. a) i seniorka ambasadorica Barbara Pluščec.

Cilj projekta je mladima iz Hrvatske dati glas na europskoj i nacionalnoj razini te ih uključiti u proces donošenja odluka. Projekt će trajati od ožujka 2022. do prosinca 2022. godine.

Teme kojima će se mladi baviti u sklopu projekta su: Stanovanje za mlade, Obrazovni sustavi (formalni i neformalni), EU na lokalnoj i nacionalnoj razini – vizija za budućnost, Nezaposlenost mladih i položaj na tržištu rada, Rad s mladima (youth work), Kulturne i sportske aktivnosti za mlade, Socijalna uključenost – ranjive skupine mladih, Međugeneracijska solidarnost, Zelene politike te Političko sudjelovanje mladih.

Tema koju je metodom izvlačenja od strane juniroke Dore dobila naša škola je Zelene politike.

Više o projektu pročitajte klikom na link: https://www.srednja.hr/novosti/tisuce-hrvatskih-ucenika-moci-ce-europskoj-uniji-reci-kako-rijesiti-kljucne-probleme-mladih-evo-kako/

Autorica teksta: Barbara Pluščec


Srednja škola Konjščina