2022-03-25 11:33:08

Svjetski i Europski tjedan novca

Ove godine Svjetski i Europski tjedan novca obilježava se od 21. do 27. ožujka. Povodom toga učenici Srednje škole Konjščina sudjelovali su u nizu aktivnosti.

Učenici četvrtog razreda smjera komercijalisti, pod vodstvom profesorice Željke Florjan Kiseljak, izradili su plakate koji su postavljeni u predvorju škole. Na plakatima su obradili teme: Novac u Republici Hrvatskoj, Povijest novca u RH, Novac u EU i Stabilnost i kvarenje novca. Uz plakate izradili su i prezentaciju o novcu te kviz kojim se ispituje poznavanje pojmova vezanih za novac. Otvorite i vi naš kviz i provjerite OVDJE svoje znanje.

Budući da sudjelujemo u e-Twininng projektu World Savings Day 2021 svi spomenuti materijali iskorišteni su i za sudjelovanje u projektu.

Na satu Tehnika vanjskotrgovinskog poslovanja, pod vodstvom profesorice Tatjane Hunjak, učenici 2. A su se preko dokumentarnih filmova upoznali s načinom proizvodnje novca,  kartičnim plaćanjem, izazovima koje ima HNB te su naučili kako prepoznati pravi od lažnog novca.

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, Hrvatska udruga banaka organizirala je Europski kviz o novcu, online natjecanje za učenike u dobi od 13 do 15 godina. Učenici 1.A razreda Dorotea Loina, Josip Marenščak, Elizabeta Kušt te Antonija Jakšić, pod mentorstvom profesorice Karle Debeljaković, sudjelovali su 23. ožujka 2022. u kvizu te su postigli zapažen rezultat. Također su izradili kviz u kojem svi mogu provjeriti svoje znanje o novcu. Kvizu možete pristupiti OVDJE.

 


Srednja škola Konjščina