2022-06-08 13:03:17

Prvo mjesto na kvizu Znanjem do energetskih ušteda

Projekt Znanjem do energetskih ušteda provodi Krapinsko-zagorska županija zajedno sa Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske koja pruža stručnu podršku. Cilj projekta je edukacija i podizanje svijesti učenika o važnosti, prednostima i mogućnostima održive gradnje, primjeni mjera energetske učinkovitosti, štednje energije u zgradama i korištenju obnovljivih izvora energije.

Tijekom 2022. godine provedena su obrazovna predavanja za učenike i nastavnike iz SŠ Bedekovčina, SŠ Oroslavje, SŠ Krapina, SŠ Konjščina, Gimnazije Pregrada i Gimnazije A. G. Matoš iz Zaboka.

Na završnici projekta u Energetskom centru Bračak 7. lipnja 2022. učenici su imali priliku vidjeti mjere implementirane kod sanacije dvorca i fotonaponsku elektranu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Tada je održan kviz na kojem su nastupila po tri učenika iz svih šest srednjih škola. Pobijedio je Lovro Žegrec iz Srednje škole Konjščina. Čestitamo!!!

Najboljima u rješavanju završnog kviza čestitali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac.

Više o događaju pročitajte OVDJE.


Srednja škola Konjščina