2020-01-31 08:07:36

EPAS seminar za ambasadore/ice seniore Europskog parlamenta

U organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj 27. i 28. siječnja održao se seminar za profesore i profesorice iz hrvatskih srednjih škola koje sudjeluju u programu “Škole ambasadori Europskog parlamenta”. Sudionici - ambasadori seniori upoznali su se s aktualnostima u radu Parlamenta te razgovarali o dosadašnjim praksama i iskustvima provedbe programa.
 

U sklopu seminara posjetili su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova gdje su s veleposlanikom Gordanom Markotićem, načelnikom Sektora za Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU razgovarali o prioritetima i programu predsjedanja.
Uz to, posjetili smo i Hrvatski sabor gdje su naši ambasadori imali priliku razgovarati s predsjednikom Odbora za europske poslove, Ivanom Domagojem. Miloševićem.
Seminar je završio radionicom Foruma za slobodu odgoja o provedbi EPAS programa.
Program “Škola ambasador EP-a” provodi se u svim zemljama članicama EU-a od 2016., a u hrvatskim se školama do sada uključilo više od 50 nastavnika te više od 1500 učenika, odnosno mlađih ambasadora. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani.


Srednja škola Konjščina