2020-05-15 10:43:00

U idućoj školskoj godini nastavu ćemo održavati u obnovljenoj zgradi škole

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar posjetio je 14. svibnja osnovnu i srednju školu u Konjščini, gdje su u tijeku radovi na energetskoj obnovi, ukupne vrijednosti 12 milijuna i 848 tisuća kuna.

Ravnateljica Srednje škole Konjščina Milojka Rataić kazala je kako trenutno škola, ovako bez djece, izgleda veoma tužna, ali da se svi skupa vesele ponovnom povratku učenika u obnovljenu školu. – Veselimo se što će naši učenici doći u novu i obnovljenu školu. Škola neće biti obnovljena samo izvana nego i iznutra. Nadam se da će rad u ovoj školi biti puno ugodniji nego što je to bilo dosad. Veliko hvala svima koji su uložili svoj trud i financijska sredstva da ova naša škola bude ljepša za naše učenike – zahvalila je ravnateljica, dodavši da će SŠ Konjščina, koja je strukovna trogodišnja i četverogodišnja škola, od iduće godine upisivati novo zanimanje vozač motornog vozila, za koje je interes učenika bio jako velik.

Radovi na srednjoj školi iznose 7 milijuna i 234 tisuće kuna, a obuhvaćaju: povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite ukopanog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivana ušteda toplinske energije za grijanje je 61,64%.

Župan Kolar istaknuo je da će se obnovama škola stvoriti još bolji uvjete za rad profesorica, profesora, nastavnica i nastavnica, a prije svega djece. - Zadovoljan sam onim što sam vidio, što je prezentirao nadzor, zahvaljujem izvođačima radova na dosada korektno obavljenom poslu, i očekujem da se pridržavaju rokova same gradnje koja je planirana do 7. rujna što se i poklapa i sa samim početkom nastave – rekao je župan Željko Kolar.


Srednja škola Konjščina