2020-06-05 09:58:15

#EPtalks

Kad te kolegica, senior ambasadorica MB pozove da se uključiš na #eptalks, a SŠK je (ima li netko da to ne zna?) Škola ambasador EP-a onda  nema šanse da to odbiješ. Tako smo i ovaj četvrtak, 4.6., prisustvovali - i slušali malo njemačkog, malo engleskog na zoom-videokonferenciji vrlo aktualnog naslova:

Tourism in Europe: 2020 and beyond

… i nije nam bilo žao! 

Od njemačkog EU-parlamentarca Svena Schulzea smo doznali, kako će njemačka vlada sa datumom 15.06 ukinuti upozorenje izdano njemačkim građanima o rizicima turističkih putovanja van svojih granica. I to unatoč tome što je jasno da i ekonomski snažna Njemačka vidi turizam kao unosnu ekonomsku granu.

A naš nas je državni tajnik za turizam Frano Matušić uvjerio kako se domaći turistički radnici sasvim ozbiljno pripremaju udovoljiti svim propisanim standardima i mogućim očekivanjima svojih gostiju vezanim uz mjere zaštite protiv epidemije COVIDA-19.

Iskusna vlasnica jedne od najuspješnijih domaćih turističkih agencija Katarina Hauptfeld je iznijela zanimljivu perspektivu za cjelokupnu turističku domenu i u njoj utvrdila kako će se nakon epidemije mnogi turistički standardi bitno unaprijediti zahvaljujući novim praksama u turizmu te će to ostati trajni benefit za turističku branšu.

Na nju se onda nadovezao i naš EU-parlamentarac Valter Flego s ne manje zanimljivim opservacijama na temu održivosti turizma.

Turizam… turizam… turizam, čini se, unatoč svojoj fragilnosti ostaje i dalje vrlo zanimljiva ekonomska djelatnost… 


Srednja škola Konjščina