2020-09-26 19:37:13

Obilježili smo Europski dan jezika i Svjetski dan turizma

Na početku ove školske godine vrlo smo uzbuđeni i ponosni jer smo se uključili u novi eTwinning projekt Sustainable schools for sustainable Europe. U okviru tog projekta, u subotu 26. 9. 2020., proslavili smo Dan europskih jezika i Svjetski dan turizma.

Učenici iz osam partnerskih škola međusobno su se upoznali, razgovarali te predstavili svoje škole, gradove i zemlje. Na ZOOM sastanku sudjelovali su partneri iz Azerbejdžana, Grčke, Italije, Portugala, Rumunjske i Turske te naši partneri i prijatelji iz Hrvatske, iz Slavonskog Broda. Na sastanku smo svi prepustili riječ našim učenicima koji su se izvrsno pripremili te nas sve skupa izuzetno zabavili. Partneri su predstavili materijale koje su izradili učenici te smo svi imali prilike uživati u raznim videomaterijalima, digitalnim posterima, digitalnim izložbama te Padletima na temu turizma i europskih jezika. Izuzetno nas je veselilo i zabavljalo snimati uvodni videouradak na kojem učenici na svojem materinskom jeziku pojedinačno čestitaju Dan europskih jezika i Svjetski dan turizma. Radujemo se daljnjoj suradnji, novim susretima i izazovima. 

Kako su naši učenici: Lukas Mazan (4B), Patrik Mutak i Dorijan Habuš (2B) s eTwinning-partnerima iz Azerbajdžana, Hrvatske, Italije, Grčke, Rumunjske, Portugala i Turske izradili pozdravni video na svojim materinskim jezicima, možete pogledati OVDJE.


Srednja škola Konjščina