2020-09-28 14:17:52

eTwinning projekt: Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom Našom

Projekt Medo ambasador Europskoga parlamenta putuje Lijepom Našom je eTwinning  projekt koji su osmislile nastavnice dviju EPAS škola: SŠ Hrvatski kralj Zvonimir s Krka i Gimnazija Vukovar. Naša je škola, kao i mnoge druge EPAS škole, s veseljem prihvatila ovu ideju i postala projektni partner. Ideja je da Medo ambasador posjeti učenike i nastavnike svih EPAS škola u RH, zabilježi svoja putovanja u obliku Medina dnevnika, pošalje razglednicu i snimi svoje obilaske kratkim videouratkom i na taj način pokaže sve krajeve naše prekrasne države, pa u skladu s tim, i naše predivno Zagorje.


 

U SŠK Medo je stigao iz Slavonskog Broda 21.09.2020. i svi smo ga s veseljem dočekali. Marija Brkić, nositeljica projekta u našoj školi, upoznala je Medu s ravnateljicom te su zajedno pogledali radove koji se odvijaju u školi u okviru energetske obnove škole

.

Nakon toga, Medo je krenuo na druženje s učenicima. Naši učenici 4.B razreda Medu su proveli školom, a Dorijan Habuš, učenik 2.b razreda, proveo ga je Konjščinom. Posjetili su staru žitnicu, stari grad Konjščina, središnji trg u naselju, spomenik rudarstvu, a ostatak su dana proveli u neformalnim aktivnostima opuštajući se u prekrasnim vrtovima i druženju.

Učenici 4.B razreda Tomislav Habazin i Dominik Habajec zabilježili su cijelo putovanje i izradili videomaterijal u kojem Medo upoznaje sve ljepote naše škole i Konjščine. Učenici su napravili i e-razglednicu kako bi ju Medo ponio dalje na put!

Videouradak Medinih dogodovština u Konjščini možete pogledati ovdje!

 


Srednja škola Konjščina