2020-10-17 15:40:18

WE CARE ABOUT ERASMUS+ & SHARE

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove se godine održavaju od 15. do 17. listopada.

SŠ Konjščina, pod vodstvom nastavnice Marije Brkić,  organizirala je Erasmus + događaj te je 17.10. 2020. u 10 sati održana Zoom videokonferencija s eTwinning-partnerima i prijateljima iz EBŠ Slavonski Brod i profesoricom Ivanom Opačak.

Tema ove konferencije bila je We Care about Erasmus+ & Share. Tom su prigodom učenici dviju škola ispričali svoja iskustva u raznim Erasmus + projektima. Jako smo sretni što su nam se pridružili: predstavnica Europskog doma u Slavnoskom Brodu gđa. Božica Sedlić, predstavnica Europe Directa iz Slavonskog Broda gđa. Iva Perić te predsjednik Savjeta mladih KZŽ, gdin. Hrvoje Novak. Šest učenika/bivših učenika EBŠ Slavonski Brod (Maja Poljarević, Dajana Ivičić, Andrej Has, Josipa Bitunjac, Nikolina Mrkonjić  i Hrvoje Birtić) uz vodstvo prof Ivane Opačak ispričali su nam o brojnim Erasmus+ ali i ostalim mobilnostima u koje su se uključivali tijekom desetak godina.

 

Našu je školu sjajno predstavilo četvero učenika – Mihaela Ričko (3.a), Karlo Gašparić (4.b), Karla Božić i Petra Glumpak (4.a) a pridružili su im se i profesori: Vesna Mikulec, Jasmina Guteša, koordinatorica Erasmus+ projekta Jasminka Presečki i Marija Brkić.

Posebno smo zahvaln i sretnii što nam se pridružila gša Lidija Poštek, majka našeg učenika Martina Pošteka (3.a) koji je također sudjelovao u Ersmus+ projektu, te podijelila sa nama svoja iskustva „iz cipela“ roditelja.

Mihaela Ričko i Karlo Gašparić potaknuti prekrasnim iskustvima koje su čuli od učenika iz EBŠ Slavonski Brod, jedva su dočekali predstaviti svoje prvo iskustvo učeničke mobilnosti koje smo proveli u lipnju i srpnju ove godine. Uvod u njihovo predstavljanje napravila je koordinatorica projekta profesorica Jasminka Presečki. Učenici su putovali u Njemačku gdje su uz suradnju sa tvrtkom Vitalis imali stručnu praksu iz tri područja: Smart home, e-buggy i Paperless office u okviru projekta Vežite se! Polijećemo!

Gdin. Hrvoje Novak je opisao projekt „Za mlade u Zagorju“ u kojem je SŠ Konjščina partner, a pomogle su mu dvije učenice 4.a razreda, Karla i Petra, opisujući svoj doprinos projektu u ulozi juniorki ambasadorica Europskog parlamenta. Učenice su imale priliku opisati svoje iskustvo vršnjačkog podučavanja obzirom da su same održale tri radionice u okviru projekta.

Tijekom zoom konferencije sudionici su imali priliku podijeliti svoje viđenje Erasmus+ programa putem www.menti.com aplikacije i to je na samom kraju izgledalo ovako:

 

Za kraju sudionici su napravili prigodnu zajedničku fotografiju povodom Dana kravate koji se obilježava 18 listopada, a učenici su saznali,  nekima nove, informacije o Slavonskom Brodu koji je ujedno i Krawatten Stadt.

Hvala svim učenicima i profesorima na sudjelovanju i dijeljenju prekrasnih iskustava sa svima nama!

 


Srednja škola Konjščina