2020-12-15 09:41:46

Mreža čitanja - kviz za poticanje čitanja i kreativnosti

U petak, 11. prosinca 2020., u Srednjoj školi Konjščina održana je školska razina natjecanja za srednje škole pod nazivom „Mreža čitanja“.

Kviz znanja provodio se na mreži, a sastojao se od 50 pitanja vezanih uz djelo spisateljice Nine George Mala pariška knjižara. Na natjecanju su sudjelovali Martin  Poštek (3.a), Karlo Gašparić (4.b) te Karla Božić, Petra Glumpak i Marta Trninić iz 4.a.

Projekt „Mreža čitanja“ provodi Hrvatska mreža školskih knjižničara, a osnovna svrha natjecanja je motivirati i potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, kreativno stvaranje, usvajanje informacijskih tehnika, znanja i vještina, kao i poticati učenike na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena. Projekt je važan jer radi na promicanju kulture čitanja i poticanju čitateljskih navika među učenicima. Ovogodišnja tema kviza je knjiga, knjižara i knjižnica.

Učenici koji su ostvarili najveći broj bodova i plasirali se u nastavak natjecanja su Martin Poštek, Karlo Gašparić i Petra Glumpak.

Čestitamo!


 


Srednja škola Konjščina