2021-02-25 10:10:52

I mi smo sudjelovali na Code Week-u (Europskom tjednu programiranja)

U sklopu eTwinning projekta Sustainable schools 4 Sustainable Europe obilježili smo Dan sigurnijeg interneta tako što smo u suradnji s partnerskim školama izradili zajedničku digitalnu knjigu sa stripovima koje su napravili naši učenici Martin Poštek i Ema Jakopović iz 3.a razreda na temu sigurnijeg korištenja interneta i zaštite osobnih podataka (ako se želite prisjetiti našeg rada, pogledajte OVDJE). 

Profesorica Hrvatskoga jezika, Dijana Pintarić,  aktivnost izrade stripova prijavila je na Code Week- Europski tjedan programiranja kojemu je cilj ponuditi učenicima mogućnost istraživanja i prezentiranja njihove digitalne kreativnosti i programiranja. Martin i Ema svoje su digitalne kreativne uratke radili u digitalnom alatu Pixton te je njihova aktivnost označena na karti Europskog tjedna programiranja zajedno s raznim aktivnostima kojima se promiče digitalna kreativnost i pismenost, a  koje su radili učenici i nastavnici iz cijele Europe. Svoju smo aktivnost prijavili u suradnji s projektnim partnerima pod zajedničkim kodom te dobili bedž za međunarodnu suradnju, Code Week For All.

 

 

 

Europski tjedan programiranja pokrenuli su 2013. Mladi savjetnici za Digitalnu agendu Europe, a podupire ga Europska komisija u okviru svoje strategije za jedinstveno digitalno tržište u Akcijskom planu za digitalno obrazovanje.

Prijavom naše aktivnosti na Code Week nastavljamo raditi na europeizaciji naše škole, uključujemo učenike u međunarodnu suradnju, potičemo razvijanje digitalnih vještina te predstavljamo svoju školu i radove naših učenika na međunarodnoj razini.

 

Autor vijesti: Dijana Pintarić

 

Srednja škola Konjščina