2021-03-08 15:17:11

Međunarodni dan žena

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine. U našoj se školi tome danu pridaje velika pozornost i naši učenici sudjeluju u brojnim aktivnostima u kojima uče da je jedino dobro i kvalitetno društvo ono u kojem se svi možemo nazvati čovjekom i društvo u kojem se jednako cijeni svaka ljudska jedinka. Uvijek se prisjetimo kako i zašto je uopće došlo do toga da baš žene imaju svoj dan, raspravljamo o tome zašto je to važno te potičemo učenike na razmišljanje kako da svatko od nas pridonese boljem i ravnopravnijem društvu.

U okviru projekta Sustainable schools for sustainable Europe naša projektna partnerica iz Grčke napravila je Padlet o rodnim stereotipima. Nastavnica Barbara Pluščec se na Satu razrednika sa svojim 4. a razredom pridružila toj aktivnosti. Misli naših učenika, ali i učenika naših projektnih partnera, možete pročitati klikom na sliku.

 

Profesorica Hrvatskoga jezika Marta Hajster sa svojim je 4. B razredom izradila križaljku s važnim i zanimljivim pojmovima o povijesti Dana žena i njegovu obilježavanju. Zabavite se rješavajući križaljku, a usput i naučite nešto novo klikom na sliku.

 

 

Obilježavanju Dana žena pridružili su se i naši (budući) vozači. Nakon igre asocijacija o pojmu žene, odgovorili su na pitanje svoje profesorice Hrvatskoga jezika Nikoline Ozimec što mogu učiniti za bolji položaj žena u budućnosti. Svi učenici čitali su svoje odgovore i međusobno ih vrednovali. Kliknite na sliku i pročitajte razmišljanja i prijedloge koje su budući vozači proglasili najboljima te ih predstavili u digitalnom alatu AdobeSpark.

 

 

 

U sklopu nastave Hrvatskoga jezika, učenici 3. B razreda su sa svojom profesoricom Dijanom Pintarić u sklopu teme Žene u književnosti izrađivali fiktivne naslovnice tipičnih ženskih časopisa, ali slavne osobe nisu klasični celebrity već književni celebrity - Ana Karenjina, Sonja Marmeladova, Tena te Emma Bovary.

 

   

 

 

 

Za kraj, profesorica se Engleskoga jezika Viola Karajić s učenicima 4. B razreda pridružila izradi zajedničkog oblaka riječi s projektnim partnerima iz projekta Suprising Customs and Traditions from around the World.

 

 

Proveli smo brojne aktivnosti, surađivali s našim projektnim partnerima te ponovno istaknuli važnost i nužnost ovakvih dana u kreiranju pravednijeg društva.

 

 

   

Srednja škola Konjščina