2021-03-09 13:00:44

Učenici SŠ Konjščina plasirali su se na državnu razinu natjecanja „Mreža čitanja

U petak, 5. ožujka 2021., u Srednjoj školi Konjščina održana je regionalna razina natjecanja znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“. U online kvizu znanja sudjelovalo je troje učenika naše škole: Martin Poštek (3.a), Petra Glumpak (4.a) i Karlo Gašparić (4.b).

Učenici su se, pod mentorstvom školske knjižničarke Barbare Ivčec, marljivo pripremali za natjecanje pročitavši djelo spisateljice Nine George Mala pariška knjižara te roman Kako pronaći ljubav u knjižari autorice Veronice Henry.

  

Na državnu razinu kviza znanja plasirali su se Martin Poštek i Karlo Gašparić, jedini iz srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Nacionalna razina kviza održat će se u svibnju, a za nju je, uz prethodne dvije knjige, potrebno pročitati i djelo Amy Meyerson Nebo puno knjiga.

 

Čestitamo natjecateljima te im želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

Projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara „Mreža čitanja“ je važan jer radi na promicanju kulture čitanja i poticanju čitateljskih navika među učenicima. Sudjelovanjem u projektu nastavljamo s obilježavanjem Godine čitanja pod motom Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.


Srednja škola Konjščina