2021-03-24 10:51:34

Pripreme za poslove budućnosti

        Srednja škola Konjščina ostvaruje dugogodišnju suradnju s Visokim učilištem Algebra iz Zagreba. Predstavnici Algebre upoznali su, putem Zoom sastanaka, učenike 4.a i 4.b razreda s poslovima budućnosti.

         Učenici 4.b (tehničari za el. strojeve s primijenjenim računalstvom) upoznati su s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, egzoskeleti, internet stvari, dronovi, virtualna stvarnost, umjetna inteligencija) i kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Maturanti su na primjeru konkretnih zanimanja pokušali odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti ( Specijalist za kibernetičku sigurnost, Podatkovni znanstvenik, Blockchain specijalist,..). Na temelju podataka portala MojPosao saznat će koja su najtraženija inženjerska zanimanja na domaćem i svjetskom tržištu.

         Učenici 4.a (komercijalisti) upoznati su s trendovima iz svijeta marketinga i uvedeni u svijet digitalnih znanja koja će većini u budućnosti predstavljati svakodnevicu i buduća radna mjesta.

U organizaciji Algebre učenici se mogu uključiti u besplatne on-line radionice za mlade putem linka:

https://www.algebra.hr/visoko-uciliste/kampanje/proljetne-radionice/

 


Srednja škola Konjščina