2021-04-09 11:46:16

MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja

Projekt „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ provodi skupina organizacija iz Francuske, Njemačke, Španjolske, Portugala i Hrvatske pod vodstvom organizacije Pistes-solidaires iz Francuske. Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus+ Europske unije i provodi se od 1. listopada 2020. do 20. lipnja 2023. godine. Koordinator projekta za Hrvatsku je Forum za slobodu odgoja a naša škola također sudjeluje!

Cilj projekta je doprinijeti razvoju i jačanju obrazovanja o Europskoj uniji u odgoju i obrazovanju. Posebni ciljevi su osigurati mladim osobama dostupnost informacija o Europskoj uniji, razviti komplementarne i koherentne nastavne materijale koji potiču integraciju i korelaciju tema o Europskoj uniji u druge predmete te ponuditi odgojno-obrazovnim radnicima okvir poučavanja o Europskoj uniji.

 

Već smo pisali o prvoj aktivnosti unutar projekta i provođenju anketnih upitnika u kojima je sudjelovalo 5 nastavnika, 17 učenika i ravnateljica naše škole. 

Danas je voditeljica projekta u našoj školi, nastavnica Marija Brkić, sudjelovala u FOKUS GRUPI sa još tri nastavnice iz različitih škola lijepe naše (Martina Budimir, Sara Novak i Sanda Horvatović). Koordinatorica sastanka bila je Maja Šarić iz FSO uz podršku gospodina Maria Bajkuše, voditelja projekta u Hrvatskoj.

Tijekom prve fokus grupe sudionici su raspravljali i dijelili iskustva iz svojih škola odgovarajući na pitanja vezana uz načine podučavanja o Europskoj uniji, motivaciji učenika i nastavnika, podršci škole te o materijalima koji su im dostupni.

Kasnije, radom u parovima, sudionici su imali priliku raspraviti dublje o dostupnima materijalima i njihovom dijeljenju te su svoja zapažanja podijelili na padletu.

Lijepo je čuti i podijeliti iskustva, te vidjeti da smo na pravom putu ka europeizaciji naše škole. Veseli nas sudjelovanje u ovom projektu te se nadamo da ćemo i ovaj put naučiti puno te nastaviti još bolje raditi i podučavati naše učenike o EU.

 

 

 


Srednja škola Konjščina