2021-04-22 20:28:50

Dan planeta Zemlje s partnerima na eTwinning projektu SS4SEU

 

Danas, 22. travnja 2021., organizirali smo virtualno druženje s našim partnerima iz Grčke, Italije, Francuske i Hrvatske u okviru eTwinning projekta Sustainable Schools 4 Sustainable Europe kako bismo obilježili 51. Dan planeta Zemlje.

 

 

Okupili smo se u velikom broju (60-ak sudionika) i učenici su, kao i uvijek, spremno pokazali svojim kolegama što su sve radili kako bi očuvali naš planet. Ovako su učenici naše škole brinuli za naš planet tijekom godine. Prezentaciju su napravili učenici 4. A razreda uz mentorstvo nastavnice Barbare Pluščec, Dijane Pintarić i Marije Brkić, a na našem ju je sastanku predstavila učenica 4. A razreda Doroteja Rožić.

 

 

U moru prekrasnih radova imali smo priliku vidjeti i neke zajedničke aktivnosti koje smo proveli na ovom projektu. Jednu je od njih organizirao grčki tim. Izradili smo međunarodni rječnik s riječima povezanima sa 17 globalnih ciljeva. Učenici Luka Orešec i Lovro Hercigonja te Nikola Hanžek i Filip Lukovnjak iz 2. B razreda aktivno su sudjelovali u ovoj aktivnosti.

 

 

 

Hrvatski tim iz EBŠ Slavonski Brod prezentirao je na koji smo način obilježili dane medijske pismenosti o čemu ćemo više pisati kada završi ovogodišnji tjedan Medijske pismenosti. Na slici našeg oblaka riječi možete vidjeti što naši učenici i njihovi međunarodni partneri misle o propagandi…

 

 

     

Učenici su se uključili u natjecanje koje su inicirali partneri iz Italije na kojem su predložili tri mjesta iz svoje zemlje koja bi željeli spasiti te podijelili s kolegama slike tih mjesta. Vidjet ćemo koje će predivno mjesto pobijediti, ali već sada je jasno da su sve slike pobjedničke! 

 

Također, učenici su, u digitalnom alatu Notepad, stvorili zid fotografija s prekrasnim mjestima iz svojih zemalja

 

     

Na samom kraju divnog druženja pokazali smo zajednički video u kojem kojim smo Europi zaželjeli sretan rođendan! Sastanak smo zaključili u vedrom i opuštenom raspoloženju zapjevavši pjesmu Happy birthday učenici Angelici iz Italije kojoj je danas bio rođendan. Na kraju smo joj svatko na svom jeziku zaželjeli još jednom sretan rođendan, iznenadili je i neformalno se pozdravili do sljedećeg susreta.

 

Srednja škola Konjščina