2021-04-23 10:22:55

Dan engleskoga jezika (English Language Day)

Dan engleskoga jezika počeo se obilježavati 2010. godine na inicijativu organizacije Ujedinjenih naroda koja je utvrdila datume za obilježavanje svih šest službenih jezika UN-a: arapskog, kineskog, engleskog, francuskog, ruskog i španjolskog. Razlog zbog kojeg je UN odlučio da svaki jezik ima svoj dan poticanje je višejezičnosti i kulturalne različitosti, kao i promocija jednake uporabe svih šest jezika unutar organizacije.

Odlučeno je da će se dan engleskog jezika obilježavati svake godine 23. travnja jer je taj datum obljetnica rođenja i smrti poznatog engleskog pisca Williama Shakespearea.

Ove je godine profesorica Viola Karajić odlučila obilježiti ovaj važan dan sa svojim učenicima na satima Engleskoga jezika. Učenici 2. a i 3. a razreda napravili su kratki video o zanimljivostima engleskoga jezika te Kahoot. Otvorite ih klikom na slike.

 

Također, učenici 2. b i 3. a razreda izražavali su svoja mišljenja o tome zašto je bitno učiti engleski jezik te međusobno o tome raspravljali u alatu Tricider. Njihove stavove možete pročitati klikom na sljedeću sliku:

Naučili smo i da engleski nije samo učenje suhoparne gramatike ni ponavljanje i uvježbavanje nekoliko riječi, nego da se učenju jezika može pristupiti na jedan drukčiji, zabavan način te da svaku riječ koju naučimo, strip ili poster koji izradimo, video omiljenog recepta ili pića koji pripremimo i prikažemo, film koji osmislimo i odglumimo, razumije, ni više ni manje, nego 2 milijarde ljudi! 

Na kraju vam predstavljamo uratke nekih naših učenika 1. v, 2. a, 2. b., 3. a koji su se zbilja potrudili u nastavi na daljinu. Nadamo se da ćete se zabaviti, a možda ponešto i naučiti.

Video je svojevrsni nastavak na popularnu igru riječi Mad lib u kojoj se od različitih riječi  osmišljava scenarij/tema za priču ili film. 

 

 

   

 

 

Srednja škola Konjščina