2021-04-26 14:21:40

Dani medijske pismenosti u SŠ Konjščina

Četvrtu godinu za redom održavaju se Dani medijske pismenosti, projekt u kojem  sudjeluje i naša škola. Ove godine u našoj školi održavali su se od 20. travnja do 26. travnja, pod vodstvom profesorice Valentine Havoić.

Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, priliku za učenje o medijima te pružiti podršku učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje. Ove godine je naglasak bio na utjecaju medija na mentalno zdravlje djece i mladih.

U našoj školi smo obilježili događaj s dva različita predavanja. Prvo predavanje je bilo na temu clickbait naslova uz pomoć digitalnih materijala i videozapisa pronađenih na web stranici medijskapismenost.hr. Nakon predavanja održali smo raspravu sa sudionicima na temu clickbaita i njegovim utjecajem na mlade. Na kraju su učenici u alatu Canva izradili naslovnice časopisa ili plakat s clickbait naslovom kojem je cilj potaknuti druge učenike da pročitaju neku knjigu. Sudjelovali su učenici 1.a, 1.b, 1.c, 1.d, 2.b, 3.b. U nastavku su neki od radova na tu temu.

Drugo predavanje je održano na temu lijepog ponašanja na internetu. Nakon predavanja, vodila se rasprava o ponašanju učenika na internetu i kakva su njihova iskustva. Na kraju su u alatu Canva napravili plakate o pravilima ponašanja na internetu. Na ovom predavanju sudjelovali su učenici 1.a i 2.a razreda. U nastavku se nalaze neki od radova:

Također, uključili smo se u divnu inicijativu naših prijatelja i partnera iz EBŠ Slavonski Brod u okviru eTwinning projekta Sustainable Schools 4 Sustainable Europe. Učenici su uz mentorstvo nastavnica Marije Brkić, Dijane Pintarić i Valentine Havoić sudjelovali u aktivnostima pripremljenim za sve međunarodne partnere na projektu. Samu aktivnost pogledajte OVDJE

 

Naši događaji bit će popraćeni i na web portalu medijskapismenost.hr

 


Srednja škola Konjščina