preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

Svjetski dan pripovijedanja, Noć knjige i Dan hrvatske knjige


Mjesec travanj posvećen je pripovijedanju i (hrvatskoj) knjizi pa se stoga 20. travnja obilježava Svjetski dan pripovijedanja, 22. travnja Dan hrvatske knjige, a 23. travnja Noć knjige čija je tema sloboda, odnosno knjiga kao prostor slobode.

 

U eTwinningovu projektu Ulicom hrvatskoga jezika učenici su 7 (EPAS-ovih/ eTwinningovih) škola povodom navedenih datuma stvarali zajedničku (foto)priču u kojoj je provodni motiv sloboda. Naši su znalci primijenili svoja znanja o pisanju priče te u svojoj priči obuhvatili sve važne prozne elemente- fabulu, pripovjedača, glavnog lika, zaplet i rasplet.

Svaka škola pisala je ulomak priče na temelju zadanih tematskih riječi te izradila vizualni prikaz ulomka koji je napisala prethodna škola, a način rada vidljiv je na grafičkom prikazu. Za našu je školu ulomak napisao Nikola Plašć iz 3. B razreda, a vizualni prikaz ulomka koji je napisala učenica iz EBŠ Slavonski Brod napravio je Filip Lukovnjak z 3. B razreda.

 

Aktivnost se odvijala u Googleovu dokumentu, a priču je u digitalnoj knjizi objedinila prof. Pintarić. 

 

Na POVEZNICI ili klikom na fotografiju prelistajte našu knjigu i pročitajte napetu priču o Tomislavu koji je, saznavši tajnu, pobjegao, odnosno tražio slobodu i doživio mnoge (zastrašujuće) situacije na svom putu, u svojoj potrazi…

 

 

Događaj je profesorica Pintarić prijavila kao službeno događanje povodom Noći knjige u suorganizaciji s EBŠ Slavonski Brod i sudionicima iz ostalih partnerskih škola. Program događanja možete vidjeti OVDJE ili klikom na sliku.

 

 

Vrijedni eTwinneri/EPAS-ovci radili su  i na još jednoj zanimljivoj aktivnosti koja uključuje pripovijedanje, ali, ujedno, i čuvanje narodne baštine, legendi i vlastita jezika, idioma.

Učenici iz partnerskih škola zapisali su zanimljiva legende, pronašli fotografiju koja prati sadržaj legende i zavičajnim govorom ispripovijedali legendu u aplikaciji Vocaroo. Sve je učeničke radove profesorica Opačak sa svojim učenicima objedinila u Canvi. Naš je učenik Nikola Plašć iz 3. B razreda zapisao legendu o Černim mlakama i copernicama, a Luka Mendek iz 3. B razreda snimio je glasovni zapis te legende.

 

Na POVEZNICI ili klikom na sliku uronite u bajkoviti svijet čudesnih legendarnih bića, zmajeva, vila, copernica u svijet fatalnih ljubavi o kojima se još uvijek pletu legende u Slavoniji, Hrvatskom zagorju, Međimurju i Dalmaciji….

 

 

Naravno, osim što su učenici stvorili vlastitu priču, zapisali stare legende koje pripadaju narodnoj književnosti, oni su i čitali hrvatske autore i preporučali one koji su im se svidjeli. Preporuke naših učenika možete čitati u digitalnoj knjizi preporuka. Nadamo se da će vas učenici nagovoriti na čitanje hrvatskih klasika, ali i onih koji će to vjerojatno postati. Preporuke su dostupne OVDJE ili klikom na sliku ispod.

 

 

Povodom Noći knjige nastavnici Srednje škole Konjščina odlučili su svojim učenicima preporučiti knjige koje su ostavile traga u njihovim životima. Plakat je izradila knjižničarka Barbara Ivčec, a možete ga vidjeti u predvorju škole. Vjerujemo da ćete uživati u čitanju!

 

 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Barbara Ivčec   datum: 25. 4. 2022.

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1325388
Ovaj mjesec: 4712
preskoči na navigaciju