preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

Europski dan jezika/ Svjetski dan turizma/ Dani europske baštine/Međunarodni dan kulturne baštine u projektu Down EU Avenue


I ovu smo školsku godinu počeli vrlo aktivno i marljivo. Kao već iskusni eTwinneri, uključili smo se u cjelogodišnji projekt Down EU Avenue, nastavak našeg projekta Ulicom hrvatskoga jezika, u kojem će učenici i nastavnici obilježiti važne europske datume vezane za književnu i kulturnu baštinu te medije.

 

 

Naša se “europska avenija” preselila i na novu platfomu- ESEP te ćemo njome šetati uz partnere iz Hrvatske (Slavonskog Broda, Siska, Požege), Rumunjske, Grčke, Španjolske, Bugarske i Italije. Voditeljice projekta su profesorica Ivana Opačak iz Slavonskog Broda te Maria-Luciana Calinovici iz Navodara u Rumunjskoj.

U našoj školi koordinatorice su projekta nastavnica ekonomske grupe predmeta Marija Brkić i nastavnica Hrvatskoga jezika Dijana Pintarić, dugogodišnje eTwinnerice i starije ambasadorice EPAS-a s učenicima 4. B razreda, već iskusnim eTwinnerima.

 

Prve su projektne aktivnosti već tradicionalno bile vezane za Europski dan jezika koji se obilježava 26. rujna, Svjetski dan turizma koji je 27. rujna te Dane europske baštine i Međunarodni dan kulturne baštine 23. rujna.

 

Svoju smo zajedničku suradnju počeli obilježavanjem Europskog dana jezika tako što su učenici  izradili avoj avatar i predstavili se na materinskom jeziku te to isto učini na engleskom, njemačkom, rumunjskom ili bilo kojem drugom jeziku po želji te se tako upoznali, ali i predstavili svoje materinske jezike ili neke, njima drage i lijepe, jezike koje uče ili žele naučiti. Učenici su uživali radeći svoje avatare, ali i slušajući izvorne govornike drugih jezika koje nemaju prilike svakodnevno čuti. 

 
 

Također, povodom Europskog dana jezika učenici su izradili suradničku prezentaciju u Canvi u kojoj su izdvojili brojne misli i citate o jeziku, napisali ih na materinskom jeziku te potom preveli na engleski. 

Time su naglasili važnost čuvanja vlastitog jezika, ali i poznavanja engleskog jezika koji je lingua franca država Europske unije.

 

 

Svjetski dan turizma te Dane europske baštine obilježili smo tako da su učenici na interaktivnoj karti, označivši mjesto na kojem je njihova škola te spomenike i mjesta koja u Hrvatskoj vrijedi posjetiti, projektnim partnerima predstavili mogućnosti za turistički obilazak u Hrvatskoj predstavivši im bogatu kulturnu i prirodnu baštinu naše domovine. Isto su učinili i naši partneri….

 
 

Neka nas tijekom ovog internacionalnog projekta u kojem slušamo govornike raznih jezika prati misao o jeziku koju je izdvojio naš učenik Filip L. 

 

 
Autorica teksta: Dijana Pintarić
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Barbara Ivčec   datum: 29. 9. 2022.

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1326895
Ovaj mjesec: 1225
preskoči na navigaciju