preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

Diseminacija projekta Novi smjer


      

Nakon povratka sa strukovne prakse iz Irske na kojoj smo bili u sklopu projekta NOVI SMJER kraljem ljeta, učenici svoja stečena znanja i iskustvo od početka nove nastavne godine rado dijele sa svojim vršnjacima.

U skladu s tim, naši tehničari upoznali su svoje prijatelje u razredu sa svime što su tamo naučili i na vrlo zanimljiv način prezentirali svojim vršnjacima koje su sve mogućnosti REVIT-ova programa za izradu 3D projekata od koncepta do izvedbe. Malo je reći da su učenici bili oduševljeni te su brzo prionuli na  izradu vlastitih projekata, pri čemu su postavljali pitanja i sami istraživali sve mogućnosti programa. Većina učenika ne samo da se upoznala s načinom funkcioniranja programa nego se odlučili i sami detaljno izrađivati svoje 3D modele na satovima struke ove nastavne godine. Predviđeno je da će ti učenici svoje radove predstaviti i ostalim razredima koji nisu imali mogućnosti sudjelovati u projektu kako bi ih motivirali da i sami požele slično iskustvo te se prijave na naše buduće Erasmus-ove projekte.

Dok tehničari marljivo osmišljavaju svoje nacrte, komercijalisti su iskoristili priliku i svojim vršnjacima u razredu pokazali kako se radi na uspostavljanju vježbeničke tvrtke počevši od osmišljavanja poslovne ideje, istraživanja tržišta, okoline do uvjeta za rad. Objasnili su i na koji se način prikupljaju informacije, određuje misija i vizija tvrtke te kako se postavljaju jasni ciljevi.  Svoje su znanje predstavili i na engleskom i na hrvatskom jeziku te su time učenici imali priliku i sami usavršiti svoje znanje engleskoga jezika te proširiti svoj vokabular vezan za navedenu struku i temu. Učenici će na isti način sa svojim profesorima struke  ove nastavne godine sami osmišljavati nove vježbeničke tvrtke te ih na isti način predstavljati.

Elektroinstalateri su svoje prijatelje u razredu upoznali s načinom rastavljanja računala i laptopa, hlađenja procesora, vađenja grafičke i matične ploče. Ispitivali su ispravnosti matičnih ploča računala, pokazivali kako se ispituje njihova ispravnosti te napajanje.

Naš autoelektričar Nikola svoje stečeno znanje mogao je pokazati u automehaničarskoj radionici u kojoj obavlja stručnu praksu.

Učenici su projekt predstavili i na sjednici NV-a gdje su na zanimljivi način PPT prezentacijom približili sve kroz što su pošli zadnjih godinu dana otkad projekt traje. Pritom su imali prilike i odgovarati na postavljena pitanje te dijeliti svoje dojmove i buduće interese vezano za nove projekte. Prezentacija je priložena ispod teksta. 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Klikom na sliku pogledajte prezentaciju.

Nakon što ste pregledali materijale ljubazno vas molimo da ispunite kratku ANKETU (namijenjeno učenicima OŠ).

Autorica teksta: Viola Karajić


Priloženi dokumenti:
IRSKA_ERASMUS_+_2022.pptx.pdf (9.01 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Barbara Ivčec   datum: 23. 11. 2022.

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


Tražilica

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1389050
Ovaj mjesec: 1967
preskoči na navigaciju