preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

Europski tjedan strukovnih vještina i Tjedan globalnoga obrazovanja u okviru projekta Vote 4 Democracy Ambassadors


U petak, 17. listopada 2023., održan je prvi online sastanak međunarodnih partnera iz Bugarske, Grčke, Rumunjske i Hrvatske, okupljenih u projektu Vote 4 Democracy Ambassadors, kojim je obilježen Europski tjedan strukovnih vještina i Tjedan globalnoga obrazovanja.

 

Sastanak je održan na Europskoj platformi za školsko obrazovanje (ESEP), a njime je moderirala jedna od koordinatorica projekta, prof. Opačak iz Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod. Ona je u uvodnom dijelu sastanka predstavila službeni logotip projekta koji je izradila učenica iz Pakraca.

Osim toga, tijekom sastanka izabran je i službeni projektni slogan - Vote 4 Democracy, Vote 4 People.

Na početku sastanka prof. Opačak je predstavila i rezultate međunarodnog istraživanja vezanog za projektnu temu – mladi kao aktivni građani demokratskog društva. Cilj istraživanja bilo je ispitivanje znanja i stavova sudionika vezanih za povijest Europske unije, europske institucije i demokratske procese, kao i njihove namjere vezane za europske izbore 2024. godine. Rezultati istraživanja pomoći će u osmišljavanju budućih (središnjih) projektnih aktivnosti.

Zatim je moderatorica predstavila dosadašnje tijek Tricider rasprave o važnosti određenih životnih i profesionalnih vještina i pozvala sudionike sastanka da se, ako već nisu, do kraja dana uključe u istu. Zbog aktivnosti u raspravi posebno su istaknuti i pohvaljeni učenici 3. b i 4. a razreda Srednje škole Konjščina. Oni su, kao neke od najvažnijih kompetencija koje bi trebalo steći tijekom školovanja, istaknuli komunikacijske, financijske i organizacijske vještine.

Nakon toga, predstavnici školskih timova iz sedam škola ambasadorica iz Bugarske, Grčke, Rumunjske i Hrvatske u trominutnim su govorima izložili svoja promišljanja o temama vezanim za obilježavanje Tjedna globalnoga obrazovanja i njegovu središnju temu – Mir za planet. Planet mira!

Učenice Srednje škole Konjščina Dorotea Lojna iz 3. a i Ines Hrkec, Lucija Šiftar i Dijana Valjak  iz 4. a razreda pripremile su i izložile govor o simbolima Europske unije.

Uz podršku nastavnica Marije Brkić i Marte Hajster, učenici su se rado uključili u sve dosadašnje projektne aktivnosti te se vesele onim budućim!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marta Hajster   datum: 18. 11. 2023.

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


Tražilica

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1389050
Ovaj mjesec: 1967
preskoči na navigaciju