preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

Završene pripremne aktivnosti za Erasmus+ mobilnost u Francusku

Naziv projekta:           HighEr+, I. razdoblje

 

Broj projekta              2023-1-HR01-KA121-VET-000140723


  

Više od mjesec dana 6 učenika zanimanja Vozač motornoga vozila i jedna nastavnica strukovnih predmeta iz područja Prometa i logistike pripremali su se za mobilnost u prijevozničku tvrtku TEA Nantes Transeuro Adria iz Francuske, članicu GCA (Groupe Charles Andre).

Izuzetna je to prilika našim učenicima i nastavnici da se upoznaju s tehnološkim procesom prijevoza tereta teretnim motornim vozilom u velikoj europskoj tvrtki. Mobilnost će trajati od 3.3. do 16.3.2024.

 

Prvi sastanak sudionika održan je 2.2. nakon objave konačnih rezultata natječaja. Bio je to dogovor oko sljedećih pripremnih aktivnosti za koje su sudionici dobili “domaću zadaću”: potražiti i proučiti podatke o tvrtki TEA Nantes, o gradu Nantesu, području na kojem se nalazi i državi Francuskoj.

Zadaću su odlično odradili i napravili prezentaciju koju su kasnije prezentirali svojem razredu i roditeljima na roditeljskom sastanku.

9. i 13. veljače profesorica stranog jezika Jasmina Guteša održala je sa sudionicima zanimljive radionice francuskog jezika za “neznalice”. Rezultat tih radionica je ovaj kratki hrvatsko-francuski memento koji može poslužiti svakom.