preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnični e-katalog

Popis udžbenika

Korisni linkovi

 

Državna matura

 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 

Postani student

 

Portal za škole

 

eLektire

 

Hrvatska enciklopedija

 

Najbolje kaj Zagorje nudi na jednom mjestu

 

How stuff works

 

Wikipedia

 

Vijesti

WE CARE ABOUT ERASMUS+ & SHARE


Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove se godine održavaju od 15. do 17. listopada.

SŠ Konjščina, pod vodstvom nastavnice Marije Brkić,  organizirala je Erasmus + događaj te je 17.10. 2020. u 10 sati održana Zoom videokonferencija s eTwinning-partnerima i prijateljima iz EBŠ Slavonski Brod i profesoricom Ivanom Opačak.

Tema ove konferencije bila je We Care about Erasmus+ & Share. Tom su prigodom učenici dviju škola ispričali svoja iskustva u raznim Erasmus + projektima. Jako smo sretni što su nam se pridružili: predstavnica Europskog doma u Slavnoskom Brodu gđa. Božica Sedlić, predstavnica Europe Directa iz Slavonskog Broda gđa. Iva Perić te predsjednik Savjeta mladih KZŽ, gdin. Hrvoje Novak. Šest učenika/bivših učenika EBŠ Slavonski Brod (Maja Poljarević, Dajana Ivičić, Andrej Has, Josipa Bitunjac, Nikolina Mrkonjić  i Hrvoje Birtić) uz vodstvo prof Ivane Opačak ispričali su nam o brojnim Erasmus+ ali i ostalim mobilnostima u koje su se uključivali tijekom desetak godina.

 

Našu je školu sjajno predstavilo četvero učenika – Mihaela Ričko (3.a), Karlo Gašparić (4.b), Karla Božić i Petra Glumpak (4.a) a pridružili su im se i profesori: Vesna Mikulec, Jasmina Guteša, koordinatorica Erasmus+ projekta Jasminka Presečki i Marija Brkić.

Posebno smo zahvaln i sretnii što nam se pridružila gša Lidija Poštek, majka našeg učenika Martina Pošteka (3.a) koji je također sudjelovao u Ersmus+ projektu, te podijelila sa nama svoja iskustva „iz cipela“ roditelja.

Mihaela Ričko i Karlo Gašparić potaknuti prekrasnim iskustvima koje su čuli od učenika iz EBŠ Slavonski Brod, jedva su dočekali predstaviti svoje prvo iskustvo učeničke mobilnosti koje smo proveli u lipnju i srpnju ove godine. Uvod u njihovo predstavljanje napravila je koordinatorica projekta profesorica Jasminka Presečki. Učenici su putovali u Njemačku gdje su uz suradnju sa tvrtkom Vitalis imali stručnu praksu iz tri područja: Smart home, e-buggy i Paperless office u okviru projekta Vežite se! Polijećemo!

Gdin. Hrvoje Novak je opisao projekt „Za mlade u Zagorju“ u kojem je SŠ Konjščina partner, a pomogle su mu dvije učenice 4.a razreda, Karla i Petra, opisujući svoj doprinos projektu u ulozi juniorki ambasadorica Europskog parlamenta. Učenice su imale priliku opisati svoje iskustvo vršnjačkog podučavanja obzirom da su same održale tri radionice u okviru projekta.

Tijekom zoom konferencije sudionici su imali priliku podijeliti svoje viđenje Erasmus+ programa putem www.menti.com aplikacije i to je na samom kraju izgledalo ovako:

 

Za kraju sudionici su napravili prigodnu zajedničku fotografiju povodom Dana kravate koji se obilježava 18 listopada, a učenici su saznali,  nekima nove, informacije o Slavonskom Brodu koji je ujedno i Krawatten Stadt.

Hvala svim učenicima i profesorima na sudjelovanju i dijeljenju prekrasnih iskustava sa svima nama!

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MARIJA BRKIĆ   datum: 17. 10. 2020.

Logo škole


Korisni linkovi

eTwinning

 

 


Euro Skills Week


Promotivni video


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1195881
Ovaj mjesec: 1194

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju