preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Vijesti

Dan sigurnijeg interneta - 09. 02. 2021.


Dan sigurnijeg interneta u našoj školi obilježava se svake godine, ali ove je godine dobio posebnu dimenziju jer smo ga obilježili i s našim međunarodnim partnerima u okviru eTwinning projekta Sustainable Schools 4 Sustainable Europe

Naša je prva zajednička aktivnost bila provođenje istraživanja o sigurnom korištenju interneta među mladima u alatu Survey. U istraživanju je sudjelovalo 208 učenika iz 6 zemalja Europske unije (Hrvatska, Francuska, Grčka, Italija, Portugal i Rumunjska). U izradi pitanja za istraživanje sudjelovali su svi učenici partnerskih škola, a u ime naše škole to su učinili učenici 2.B razreda sa svojom profesoricom Dijanom Pintarić.

Rezultate istraživanja koje su analizirale prof. Ivana Opačak iz EBŠ Slavonski Brod (naš uvijek vjeran partner) i nastavnica Marija Brkić pogledajte OVDJE ili klikom na sliku.

 

 

 

Za vrijeme trajanja istraživanja te rezimiranja rezultata, učenici svih partnerskih škola izrađivali su stripove na razne teme vezane za sigurnost na internetu, zaštitu osobnih podataka, zaštite autorskih prava itd. Stripove smo okupili u zajednički e-book u alatu genial.ly.

Naša je škola izabrala područje zaštite osobnih podataka kao temu svog stripa. Najviše truda su uložili učenici 3.A i 1.B razreda koji su izradili i stripove na temu u okviru predmeta Engleski jezik uz mentorstvo profesorice Viole Karajić. Strip koji je naposljetku izabran i predstavljen na ovom sastanku izradili su Martin Poštek i Ema Jakopović, oboje učenici 3.A razreda.


 

Martin Poštek sudjelovao je i na sastanku te prezentirao sve što se u našoj školi radilo i vrhunski predstavio naše boje, a podršku mu je pružio Patrik Mutak iz 2.B razreda. 

 
 
Nakon brojnih aktivnosti, dana 09.02.2021., okupili smo se i proslavili Dan sigurnijeg interneta s našim međunarodnim partnerima na ZOOM sastanku na kojem je sudjelovalo preko 70 sudionika. Na sastanku su profesorica Ivana Opačak i Marija Brkić iznijele svima rezultate istraživanja, pogledali smo naš zajednički e-book uz koji su učenici svih škola predstavili svoje radove. Elektronsku knjigu sa stripovima ćemo sigurno moći koristiti godinama kao obrazovni materijal o sigurnijem internetu za generacije koje dolaze, a bit će uvijek dostupna i na našim mrežnim stranicama. Pogledajte i uživajte u našoj E-KNJIZI
 
 

Učenici su uživali u razgovoru s vršnjacima i prezentiranju naučenog. Osvrnuli su se i na školovanje na daljinu te zaključili da im nedostaju škole  a “posebno” nastavnici :).

 

Na samom kraju prekrasnog druženja učenici su svoja razmišljanja o naučenom podijelili u ovom prekrasnom Mentimeteru.

 
 

Kao i uvijek, sve naše aktivnosti provode se kroz sve predmete pa su učenici tijekom ovog i prošlog tjedna i u sklopu predmeta Informatika/ Računalstvo uz mentorstvo profesorice Valentine Havoić izrađivali online plakate na temu sigurnijeg Interneta. Učenici 1.b i 2.b  razreda  imali su zadatak napisati svoje mišljenje na temu: internet- oružje novih generacija. Neke od njihovih uspješnih radova možete vidjeti OVDJE ili klikom na sliku.

 

 

 

Osim radova za Dan sigurnijeg interneta, učenici 3.b sudjelovali su na webinaru putem Zooma: Gdje si ti u digitalnoj džungli koji je organizirao Centar za sigurniji internet. 

 

Učenici trogodišnjih strukovnih škola dobili su uputu kako sudjelovati u kvizu Potraga za boljim internetom u organizaciji udruge Suradnici u učenju, a učenici četverogodišnjih strukovnih škola dobili su informacije vezane uz kviz Dan sigurnijeg interneta.

 
 

Profesorica Informatike i Računalstva zajedno je s učenicima pratila webinar te sudjelovala na webinaru namijenjenom za stručnjake.

Hvala svim učenicima 1.A, 1.B., 2.A, 2.B, 3.A. i 3.B razreda na aktivnom sudjelovanju. 

 

Zajedno za bolji i sigurniji Internet!

 

 

Pratite nas i na:  

 
 
 
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MARIJA BRKIĆ   datum: 10. 2. 2021.

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1326253
Ovaj mjesec: 583
preskoči na navigaciju