preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnični e-katalog

Popis udžbenika

Korisni linkovi

 

Državna matura

 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 

Postani student

 

Portal za škole

 

eLektire

 

Hrvatska enciklopedija

 

Najbolje kaj Zagorje nudi na jednom mjestu

 

How stuff works

 

Wikipedia

 

Vijesti

Proveli smo Dane medijske pismenosti

Dane medijske pismenosti  proveli smo  u Srednjoj školi Konjščina  od 23. do 25.05.2018. Održane su razne aktivnosti,a  provodile su se uz izuzetak maturantskih  u  svim razredima naše srednje strukovne škole.

Interaktivno predavanje uz Power point na  temu Medijska pismenost sadržavalo je osnovne pojmove iz područja komunikacije, medijskih poruka  i vrsti medija.  Na kraju  predavanja učenici su, podijeljeni u dvije grupe odigrali kviz “Križić-kružić”  i opet na temu osnovnih pojmova te sadržaja pročitane medijske poruke. 

U cijelom prostoru škole organiziran je lov na blago pomoću QR kodova. Učenici su, podijeljeni u tri do četiri grupe i vođeni aplikacijom za dekodiranje QR kodova (I-NIGMA) tražili skrivene QR kodove i skenirajući ih otkrivali lokaciju novog koda, koji ih je na kraju doveo do tajnog mjesta sa slatkišima. Primjer teksta kodiranog kodom: “Ako želiš jesti, moraš negdje sjesti, ali dobro pazi, ispod stolca se kod nalazi” - taj kod ih je vodio do kantine, gdje su u mnoštvu stolaca trebali otkriti jedan stolac, na čijoj donjoj strani se nalazio zaljepljen papir sa sljedećim kodom i tako do “blaga”. 

U holu se igralo Kahoot kviz, također s pitanjima iz medijske pismenosti. Sam kviz je preuzet s interneta. 

Predložak za radionicu za nastavnike preuzet je iz materijala koje smo od Agencije za elektroničke medije dobili poštom. Nastavnici su bili podijeljeni u četiri grupe, a gledao se dokumentarni film „Sindrom 17“. Cilj radionice bio je ukazati na vrlo raširenu pojavu dezinformacija u medijima. Sudionici su gledajući dokumentarni film u određenim intervalima pozivani da se izjasne, smatraju li viđeno vjerodostojnim ili ne, te se pokušalo osvijestiti kojim elementima se doprinosi lažnoj vjerodostojnosti. Uslijedila je i kratka diskusija oko pitanja: Zašto vjerujem medijima? Služim li se ponekad i ja dezinformacijama? Imaju li takvi postupci svoje opravdanje?...
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Presečki   datum: 8. 6. 2018.

Logo škole


Korisni linkovi

 

 


Promotivni video


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1181999
Ovaj mjesec: 41

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju