Vijeće roditelja

Vijeće roditelja Srednje škole Konjščina važan je savjetodavni i suradnički organ koji osigurava izravnu komunikaciju između roditelja, škole i učenika. Njegova glavna uloga je zastupanje interesa roditelja te aktivno sudjelovanje u donošenju odluka koje utječu na obrazovni proces i školski život. Kroz konstruktivnu suradnju s ravnateljem, nastavnicima i školskim odborom, Vijeće roditelja pridonosi unaprjeđenju kvalitete obrazovanja, školske discipline i općih uvjeta rada u školi.

Roditelji, izabrani kao predstavnici razreda, redovito se sastaju kako bi raspravljali o temama važnima za napredak i dobrobit učenika. Vijeće roditelja ima priliku izraziti svoje mišljenje o pedagoškim, organizacijskim i financijskim pitanjima škole, čime pridonosi transparentnosti i jačanju međusobnog povjerenja. Njihovi prijedlozi i sugestije pomažu u donošenju odluka vezanih uz nastavne planove, školske aktivnosti, sigurnost učenika i razne projekte koji obogaćuju školski program.

Kroz svoj rad, Vijeće roditelja također potiče roditelje na aktivnije uključivanje u školski život svoje djece, bilo kroz volontiranje, organizaciju događaja ili sudjelovanje u radionicama i projektima. Na taj način, Vijeće roditelja postaje ključna poveznica između obitelji i škole, zajednički radeći na stvaranju podržavajućeg i poticajnog okruženja za sve učenike.

Skip to content