preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Rad škole u uvjetima Covid-19

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Ovdje ćete naći sve relevantne informacije o načinu organiziranja rada SŠ Konjščina u uvjetima epidemije koronavirusa.

Organizacija rada Srednje škole Konjščina u uvjetima pandemije COVID-19 u skladu je s:

Organizacija rada SŠ Konjščina u školskoj godini 2021./2022.

Protokol ponašanja učenika u SŠK u uvjetima pandemije COVID-19

Protokol ponašanja djelatnika u SŠK u uvjetima pandemije COVID-19

Protokol ponašanja roditelja i drugih stranih osoba u SŠK u uvjetima pandemije COVID-19

 

_______________________________________________________________________

11.4.2022.

Preporuke za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja, uključujući učeničke i studentske domove

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19, a koje su dostupne OVDJE.

U skladu s preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje).

Dakle, odgojno-obrazovni rad i nastava organizira se kao u vremenu prije pandemije COVID-19.

_______________________________________________________________________

21.3.2022.

Skraćene upute vezane uz provođenje epidemioloških mjera prilagođene novim preporukama za izolaciju i karantenu koje su pripremili liječnici Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

 

_______________________________________________________________________

17.3.2022.

Dopis Uprave za odgoj i obrazovanje MZO

Mjeru dobrovoljnog samotestiranja učenika na SARS-COV-2 brzim antigenskim testovima od petka, 18. ožujka 2022. godine potrebno je provoditi samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

U svezi s primjenom modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika, ovim putem upućujemo kako je od petka, 18. ožujka 2022. potrebno provoditi ovu mjeru samo u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Do sada ste podijelili pet brzih antigenskih testova na SARS-CoV-2 po učeniku te procjenjujemo da su većinom iskorištena četiri, a jedan preostali test po učeniku trebao bi se iskoristiti u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa na SARS-COV-2 u razrednom odjelu.

Školama je distribuirana dodatna količina brzih antigenskih testova koja se trebala koristiti  u slučaju pojave pozitivnog rezultata testa u razrednom odjelu.

Nakon iscrpljenja zaliha upućujemo  vas da se škola obrati i zatraži dostavu nove količine SARS-CoV-2 brzih antigenskih testova, i to maksimalno 10% od ukupnog broja učenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Molimo da se škole izravno jave kontakt osobama po županijama zaduženim za distribuciju testova unutar pojedinih županija koji su vam dostavljeni ranije.

_______________________________________________________________________

2.3.2022.

Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 te posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 radi ulaska u prostore javnopravnih tijela nalazi se OVDJE.

_______________________________________________________________________

28.2.2022.

25. veljače HZJZ i MZO izdali su nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID 19 vezano uz rad predškolskih ustanova osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021.-2022. od 25.02.2022.

Bitna promjena u odnosu na prethodne upute je:

Str. 4.
Maske za lice

Tijekom nastave u razredima maske nisu obavezne za učenike i djelatnike, ali ih učenici i djelatnici mogu i dalje nositi ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske.
Maske su obavezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim prostorijama te u javnom i organiziranom prijevozu.
Nošenje maski je obavezno u javnom prijevozu, uključujući organizirani prijevoz.

Prema modelu ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika od 28. do 30.02.2022. svim učenicima škole podijeljeni su testovi  SARS-CoV-2 BAT (po tri komada)

_______________________________________________________________________

10.2.2022.

Model ukidanja samoizolacije učenika u OŠ i SŠ

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A) Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.  

Više informacija nalazi se u sljedećim dokumentima:

Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

Obavijest za roditelje/skrbnike

Obrazac izjave o neprihvaćanju samotestiranja za roditelje/skrbnike

Upute za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa na hrvatskom jeziku

Video upute SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

_______________________________________________________________________

2.2.2022.

Najnovije preporuke školama za postupanje zbog kontakta s oboljelim od Covid-19.

_______________________________________________________________________

28.1.2022.

Obavijest o promjeni modela nastave

Razred 1.C vratio se u školu pa se nastava za sve razrede SŠ Konjščina organizira i izvodi po modelu A - nastava u školi.

_______________________________________________________________________

27.1.2022.

Upute za škole i vrtiće o karanteni i izolaciji usklađene s Uputom HZJZ-a o postupanju s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekidu izolacije i karantene, verzija 18.

_______________________________________________________________________

24.1.2022.

Obavijest o promjeni modela nastave

Zbog rizika širenja zaraze Covid-19 u SŠ Konjščina mijenja se model nastave na sljedeći način:

 • Nastava za 1.C razred (zanimanje autoelektričar i elektroinstalater) organizira se i izvodi po modelu C – nastava na daljinu do 28. siječnja 2022. 
 • Nastava za sve ostale razrede i dalje se organizira i izvodi po modelu A – nastava u školi.

Suglasnost osnivača nalazi se OVDJE.

Zaključak Stožera CZ KZŽ nalazi se OVDJE.

_______________________________________________________________________

12.01.2022.

Zbog lakšeg tumačenja i provođenja uputa i preporuka vezanih uz zarazu virusom COVID-19, liječnici Odjela za školsku medicinu, Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, pripremili su preporuke za škole koje možete pročitati OVDJE.

_______________________________________________________________________

15.11.2021.

SCZ RH, 12.11.2021.

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obaveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova

HZJZ i MZO, 15.11.2021.

Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.–dopuna

_______________________________________________________________________

10.11.2021.

Dopis Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije te obavijest Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije vezano uz cijepljenje učenika srednjih škola

Sukladno zaključku s 3. sjednice Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, objavljujemo obavijest Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije koja sadrži informacije vezane za cijepljenje učenika srednjih škola.

Preporuka za cijepljenje učenika

Sukladno preporukama HZJZ-a preporuča se cijepljenje:

 1. Učenicima završnih razreda srednjih škola, uzimajući u obzir:
  - za ovu dob uobičajene kontakte s više osoba,
  - izazove organiziranja važnih životnih događaja poput državne mature, završnih ispita, prijemnih ispita, maturalnog putovanja, maturalne večere, norijade, proslave osamnaestog rođendana te
  - važnost sudjelovanja na nastavi u učionici u što većem opsegu s obzirom da se radi o ključnoj točci (prekretnici) u obrazovanju.
 2. Učenicima određenih srednjih škola tijekom kojih učenici imaju:
  - praktične oblike nastave koji podrazumijevaju kontakt s većim brojem ljudi poput zdravstvenih, ugostiteljskih, turističkih, trgovačkih, uslužnih i drugih smjerova obrazovanja,
  - terenske i izvanučioničke oblike nastave koji uključuju kolektivni smještaj i boravak učenika.
 3. Djeca/učenici smješteni u učeničkim domovima i u drugim oblicima kolektivnog smještaja.

Cijepljenje sve djece i mladih u dobi 12 i više godina je dobrovoljno. Djeca odnosno njihovi roditelji za cijepljenje protiv COVID-19 trebaju se javiti nadležnom školskom liječniku, a mogu se koristiti i sve druge dostupne mogućnosti: punktovi za cijepljenje bez najavljivanja (popisi su objavljeni na mrežnim stranicama zavoda za javno zdravstvo), izabrani liječnik obiteljske medicine i sl.

Učenici cijepljenju pristupaju uz pisanu suglasnost roditelja/skrbnika i u pratnji roditelja/skrbnika. Dolazak roditelja/skrbnika posebno potičemo ako oni sami još nisu cijepljeni, kako bi se cijepili zajedno sa svojom djecom. Punoljetni učenici mogu sami donijeti odluku o cijepljenju te se smatra da su suglasni s cijepljenjem svojim dolaskom –  pristupanjem cijepljenju.

Linkovi na dokumente:

Obavijest Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije vezano uz cijepljenje učenika srednjih škola

Poziv na dobrovoljno cijepljenje učenica/ka protiv bolesti COVID-19 i informirani pristanak roditelja

_______________________________________________________________________

5.11.2021.

Nastava u Srednjoj školi Konjščina od 08.11.2021. organizira se i izvodi po Modelu A: nastava u školi za sva razredna odjeljenja.

Na temelju obavijesti Krapinsko-zagorske županije od 5.11.2021. ravnateljica SŠ Konjščina donosi Odluku o organizaciji nastave SŠ Konjščina od 8.11.2021.

HZJZ i MZO su 5. studenoga objavili dopunu Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

_______________________________________________________________________

29.10.2021.

Nastava u Srednjoj školi Konjščina 04. i 05.11.2021. organizira se i izvodi po Modelu C: nastava na daljinu za sva razredna odjeljenja.

Prema Zaključku Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije od 29.10.2021. ravnateljica SŠ Konjščina donosi Oduku o organizaciji rada Srednje škole Konjščina 4. i 5.11.2021.

_______________________________________________________________________

21.10.2021.

Prema Preporukama za postupanje zbog kontakta s oboljelim od Covid-19 u SŠ Konjščina od dana 21.10.2021. dobivenih od HZJZ KZŽ, ravnateljica SŠ Konjščina donosi

Odluku o organizaciji nastave u SŠ Konjščina od 22.10.2021. godine.

_______________________________________________________________________

8.9.2021.

Postupanje s bliskim kontaktima u odgojno obrazovnim ustanovama: Mjera zdravstvenog nadzora u samoizolaciji

 

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


TražilicaKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1389173
Ovaj mjesec: 2090
preskoči na navigaciju