preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Korisni linkovi

Riječ ravnateljice

Milojka Rataić

U Srednjoj školi Konjščina želimo da vladaju rad, kreativnost, težnja prema novim spoznajama, zadovoljstvo postignutim rezultatima te osmijesi učenika i nastavnika. Potičemo i razvijamo osobne talente svakog učenika jer ne želimo samo dobre majstore nego i kompletne osobe svjesne svojih potencijala, odgovorne, ravnopravne, spremne na suradnju, poštivanje i uvažavanje s ciljem osobnog i društvenog napretka.


 

Dragi učenici, roditelji i prijatelji Srednje škole Konjščina!

Obraćam vam se kao učenica, nastavnica i ravnateljica SŠ Konjščina. Moja veza sa školom počela je 1979. godine kada sam upisala prvi razred srednje škole. Temelje srednjoškolskog obrazovanja dobila sam u ovoj školi i ovdje sam odlučila da ću postati profesorica matematike. Motivirala me nastavnica koja i danas predaje matematiku u SŠ Konjščina. Životni put vratio me u moju školu. 28 godina bila sam nastavnica, a posljednje 4 godine sam ravnateljica škole koju nosim u srcu. Ljubav prema mojoj školi razvijala se dugo i s pravom mogu reći: „OVO JE MOJA ŠKOLA“. To je moto koji nisam trebala osmišljavati, jednostavno je iskreno izašao iz mog srca, a ostali su ga prihvatili kao svog.

Srednja škola Konjščina strukovna je škola iz koje već više od 70 godina izlaze obrazovani, stručni, zadovoljni mladi ljudi. Danas su to ugledni građani, radnici, intelektualci koji se rado vraćaju u svoju školu i dokazuju da smo odradili dobar posao. Na to smo izuzetno ponosni te nas to motivira da nastavimo s tradicijom i da svakim danom budemo još bolji.  

Izazovi 21. stoljeća donose nove trendove koji očekuju novi pristup obrazovanju mladih. U Srednjoj školi Konjščina promjene su vidljive svakodnevno. Svjesni odgovornosti educiramo mlade da se zajedno s nama prilagođavaju novim tehnologijama, razvijaju poduzetničke strukovne i digitalne kompetencije, europsku građansku pismenost, svijest o održivom razvoju i zdravom životu, prihvate različitosti, pripreme se za cjeloživotno učenje, podignu razinu samopouzdanja i bez straha konkuriraju na tržištu rada EU sa svojim vršnjacima iz Hrvatske, ali i drugih zemalja. Rad učenika i nastavnika SŠK na školskim, nacionalnim i međunarodnim projektima rezultirao je unapređenjem i europeizacijom odgojno-obrazovnog procesa u školi, povezivanjem sa lokalnim i (inter)nacionalnim institucijama te uspjesima škole prepoznatljivim na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Promičemo proces globalizacije, ali istovremeno čuvamo tradiciju naše domovine, promičemo i predstavljamo kulturu i običaje svog naroda i zagorskoga kraja te naglašavamo novim naraštajima da ne smiju izgubiti izvornost i vlastiti kulturni identitet.

U Srednjoj školi Konjščina želimo da vladaju rad, kreativnost, težnja prema novim spoznajama, zadovoljstvo postignutim rezultatima te osmijesi učenika i nastavnika. Potičemo i razvijamo osobne talente svakog učenika jer ne želimo samo dobre majstore nego i kompletne osobe svjesne svojih potencijala, odgovorne, ravnopravne, spremne na suradnju, poštivanje i uvažavanje s ciljem osobnog i društvenog napretka.

Otvaramo vrata i prozore svim ljudima dobre volje, pozivamo bivše i sadašnje učenike, roditelje, suradnike, gospodarske i političke subjekte da dođu i vide da u Srednjoj školi Konjščina vlada radost života, da svi imaju jednake prilike, da se čuje glas mladih znatiželjnih ljudi i da ovdje gradimo budućnost.

Budite dio naše zajednice, pridružite nam se u stvaranju sretnih i zadovoljnih mladih osoba!

Logo


Vizija

 


Vrijednosti


eTwinning škola


Škola ambasador

 


Društvene mreže

Godina čitanja

Godina čitanja 2021


CodeWeek Organiser

 


Euro Skills Week


TražilicaKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1389801
Ovaj mjesec: 2718
preskoči na navigaciju